czy macie jakiś pomysł co z tym zrobić

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • yoshika22
    Classic
    • 2009
    • 14

Wypowiedź ministra Kampa / Reakcje: „Nie przyjeżdżajcie do pracy do Holandii – dyskryminują nas i grożą deportacją”

„Nie przyjeżdżajcie do pracy do Holandii – dyskryminują nas i grożą deportacją” – 15.02.2011

W dniu dzisiejszym w niemalże wszystkich mediach w Holandii została opublikowana wypowiedź holenderskiego Ministra Pracy i Spraw Socjalnych Henka Kampa, który zapowiada deportację Polaków z Holandii:
    Polskie Radio
    holenderska TV NOS
    Dutch News

@@@Jest to zdarzenie bez precedensu w Unii Europejskiej i oczekiwałbym równie bezprecedensowej reakcji rządu polskiego.@@@

Dyskryminacja Polaków
    Wypowiedź ta jest w sposób oczywisty dyskryminująca dla Polaków jako pełnoprawnych obywateli Unii Europejskiej. Według informacji prasowych podobne deportacje te nie miałyby dotyczyć bowiem Niemców, Francuzów czy tez Brytyjczyków. Niestety wpisuje się ona w atmosferę ogólnej nagonki na Polaków przebywających na terenie Holandii.

Wyobraźmy sobie sytuację, kiedy Polak (taki jak ja) po 15 latach pracy w Holandii traci pracę. W myśl tego, co mówi Henk Kamp zostanie on deportowany wraz z całą rodziną do Polski. Dla dzieci z polskich rodzin taka deportacja będzię traumą na całe życie.

Polacy nie mile widziani w NL
    Rząd Rzeczypospolitej Polskiej powinien poinformować Polaków mieszkających w kraju, że nie jesteśmy mile widziani w Holandii i że w związku z tym Polacy powinni unikać podejmowania pracy w tym kraju. Mam nadzieję, że rada dla innych Polaków, aby unikać podejmowania pracy w Holandii, może rozwiązać problem u źródła. Zapobiegnie rozczarowaniu oraz kłopotom związanym z deportacją i bycia “niepożądanym cudzoziemcem” na terenie Holandii.

Drugim problemem jest to, że pomimo tego, że minister w rządzie Holandii zapowiada deportacje Polaków, to holenderskie biura pośrednictwa pracy pełną parą werbują na terenie Polski naszych rodaków do pracy w Holandii, co tylko przyczynia się do dalszego zaostrzenia konfliktu.

Ograniczenie możliwości werbunku holenderskich biur pracy na terenie Polski do pracy w Holandii powinno uchronić naszych rodaków przed deportacją z Holandii. Rząd Rzeczypospolitej Polskiej powinien podjąć odpowiednie kroki, które ogranicza werbowanie Polaków do pracy w Holandii przez holenderskie biura pośrednictwa pracy na terenie Polski. Wystarczy sprawdzić poniedziałkowe wydanie Gazety Wyborczej, aby przekonać sie jak wiele jest tego typu ofert (zobacz tutaj).

Wielu Polaków wybiera te oferty nie wiedząc, że wkrótce, po utracie pracy w Holandii mogą zostać deportowani i zostać zadeklarowani, jako “niechciani obcokrajowcy” na terenie Holandii. Taki finał kariery na zachodzie jest przeżyciem niewątpliwie traumatycznym i jesteśmy odpowiedzialni za to, aby go oszczędzić naszym rodakom.

Potrzebna riposta Ambasady RP
    Oczekiwałbym, że Ambasada Rzeczypospolitej Polskiej w Hadze jak i Rząd Rzeczypospolitej Polskiej, podejmą odpowiednie kroki w reakcji na zapowiedzi ministra Henka Kampa zanim pierwszy transport z Polakami deportowanymi z Holandii wyruszy w kierunku Polski.

Krzysztof Z.
    - rodak mieszkający w Holandii (nazwisko znane redakcji Polonia.nl)

żródło: http://www.polonia.nl/?p=4360

Polacy winni meldowac sie na stale, placic wszystkie podatki (gminne), a jesli juz stana sie bezrobotni i zechca sie starac o zasilek to wyjazd do Polski.
    I takie teorie oficjalnie glosi minister na stronie swojego ministerstwa
    Wiecej tu : http://www.niedziela.nl/forum/viewto...er=asc&start=0 co ciekawe w temacie tym niektórzy Polcy popieraja pomysł by można ich deportować :roll: Media jada po nich a Ci mówią jest dobrze. Taka sobie Targowica :?

W dodatku ani Ambasada ani rząd polski nie widzi problemu. Czy w Polsce panuje zasada mamy kryzys usuńmy np. cyganów czy niemców ,którzy mieszkaja 5-10 lat?
  • kota
    Classic
    • 2007
    • 19

od miesiąca borykam się z problemem:
    temat był ale z innymi błędami, a mianowicie silnik nierówno pracuje , gaśnie po odpaleniu na zimnym traci moc, dodam że jest to BFQ 1,6
    Rok temu miałem ten sam problem dałem do mechanika, który wymienił świece i wyczyścił EGR po czym silnik nie chodził idealnie równo ale chociaż nie gasł zaraz po odpaleniu i nie tracił mocy , powiedział że do wymiany EGR bo czek się dalej zapalał.
    jakiś miesiąc temu cyrki z zapalenie i gaśnieciem powróciły, zapisałem błędy błędy:
    16522 Sonda lambda wysokie napięcie (strona 1 czujnik 2)
    brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY
    17811 Recyrkulacja spalin - uchybienie regulacji
    brak osprzętu / nie związany ze sprzętem
    16554 Błędne ustalanie mieszanki (strona 1)
    16514 Sonda lambda obwód (strona 1 czujnik 1)
    16556 System zbyt bogaty (strona 1)
    17911 Sygnał z alternatora
    16725 Czujnik położenia wałka rozrządu strona 2- zakres/możliwości
    17851 Czujnik recyrkulacji spalin - sygnał za mały
    potem odpiołem wtyczkę z EGR oczywiście zaswiecił się czek ale uto zaczęło odpalać silnik pracował równiej (prawie równo) po zagrzaniu dobrze.
    odczyt po odpięciu:
    17851 Czujnik recyrkulacji spalin - sygnał za mały
    16725 Czujnik położenia wałka rozrządu strona 2- zakres/możliwości

po czym wymieniłem przewód odmy, przewód doprowadzajacy powietrze do przepustnicy , i EGR , wyżej wymienione przewody były popękane
    niestety objawy nie ustąpiły czek się narazie nie zaświecił a z odczytu :

kombinowałem że może Czujnik położenia wałka rozrządu ale teraz ten błąd się nie pojawił
    błąd sondy natomiast nie pojawił się po odpięciu EGR

dodam jeszcze że czek po dwóch dniach się nie zapalił choć błędy są.

jeśli macie jakiś pomysł co mogę zam zrobić oprócz odstawienia auta do aso to proszę o podpowiedź.

Komentarz

Pracuję...